Top

Marraskuun kuukauden taiteilija: Irma Weckman

1.11.2023 - 30.11.2023

“Espoolaisena taiteentekijänä minulla on pitkä ja monipuolinen kokemus työskentelystä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Pääasiallisesti olen profiloitunut keramiikkataiteilijana ja työskentelyssäni olen käyttänyt samanarvoisesti eri materiaaleja kivitavarasta punasaveen ja työskennellyt useita tekniikoita yhdistäen. Olen myös tehnyt töitä, jotka sijoittuvat keramiikkataiteen ja kuvataiteen välimaastoon. Taiteellisen työskentelyni merkittävimmän sisällön muodostavat keraamiset tilateokset. Hauraissa, osin särkyneissä teoksissa olen tutkinut saven olemusta ja sitä kautta myös kaiken katoavaisuutta.

Keramiikkataiteen rinnalla on kulkenut kuvataiteilijana työskentely. Kuvataiteessakin olen käyttänyt erilaisia tekniikoita ja materiaaleja. Öljy- ja akryyliväritöiden lisäksi olen tehnyt väripigmenttimaalauksia sekä pastellitöitä. Kokeiluluonteisesti olen tehnyt myös paperikollaasitöitä, jotka ovat nytkin  kolmen Espoon Taidelainaamon kuukauden taiteilija -näyttelyssä olevan työni pohjana. Kuukauden taiteilija -seinällä olevat työt ovat valkoisia sekatekniikalla tehtyjä reliefitöitä, joissa valoilla ja varjoilla on merkittävä rooli ja joissa tavoittelen talven tunnelmia.”

Irma Weckman


www.irmaweckman.fi

Taiteilijan teoksia Espoon taidelainaamossa

Ansioluettelo

Irma Weckman, Idästä tuulee, 2023, sekatekniikka, 50 x 50 cm

Irma Weckman, Idästä tuulee, 2023, sekatekniikka, 50 x 50 cm