Top

Toukokuun kuukauden taiteilija: Anna-Maija Mattila-Selin

5.5.2023 - 31.5.2023

Taidegraafikko ja kuvataiteilija

Syntynyt 1974 Espoossa.
Asuu Espoossa ja työskentelee Helsingissä Kaapelitehtaalla
.

“Tärkein tekniikkani on perinteinen metalligrafiikka.
Syövytän kuvani kuparille ja vedostan syväpainoprässillä. E.V. sarjoissa on sarjan sisällä erisävyisiä vedoksia.

Lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Viimeisin yhteisnäyttely ulkomailla: Kioto International Exhibition of Art 2019, Kyoto Municipal Museum of Art Annex 2nd floor. Myös paljon opetustöitä; syväpainografiikkaa aikuisille ja lasten taiteen perusopetusta.

Jäsenyydet:

Suomen Taidegraafikot Ry, Helsingin Taiteilijaseura ja Espoon kuvataiteilijat Ry

Teoskuva:

Anna-Maija Mattila-Selin: Sukutarinoita, 2021, etsaus, akvatinta, pehmeäpohja ja vesiväri. Metalligrafiikan vedos, jota on väritetty vesiväreillä eli sarja on pieni. Kuva-alueen koko on 28 x 35,6 cm, vedospaperin koko on noin 39 x 53 cm. Teoksessa on merikapteeni esi-isän jälkipolvet pöydän äärellä. 

Kissan keväthuumaa! Tämä teos on tehty mielessä mukavan pehmeä ja pörheä kissaeläin, joka villiintyy kevään valosta.

Anna-Maija Mattila-Selin: Kissan kevät, 2023. Kissan keväthuumaa! Tämä teos on tehty mielessä mukavan pehmeä ja pörheä kissaeläin, joka villiintyy kevään valosta. Vedos ilman kehyksiä. Etsaus, akvatinta, pehmeäpohja. Metalligrafiikan vedos. Kuva-alueen koko on noin 30,5 x 41,7 cm, vedospaperin koko on noin 39 x 53 cm.

 

Kuvassa näkyy Sälgrundin majakka Kaskisissa ja sen edustalla kissahahmoja sekä lintu.

Anna-Maija Mattila-Selin: Unia menneestä ja tulevasta, 2022. Kuvassa näkyy Sälgrundin majakka Kaskisissa. Esi-isäni oli Sälgrundin 1875 rakennetun majakan ensimmäinen majakkamestari. Vedos ilman kehyksiä. Etsaus, pehmeäpohja ja akvatinta. Metalligrafiikan vedos. Kuva-alueen koko on 17,5 x 22,5 cm, vedospaperin koko on noin 33 x 33,5 cm. Vedos e.v. -sarjasta eli sarjan sisällä on eri sävyisiä vedoksia.