Top

Taiteiden havinaa: 50- ja 60-luvuilla syntyneet

19.10.2019

Yhdistääkö syntymävuosikymmen eri alojen taiteilijoita? Löytyykö tuotannoista yhteistä sukupolvikokemusta?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin haetaan vastauksia kun 50 vuotta täyttävät Espoon kuvataiteilijat – Esbo bildkonstnärer ry sekä Espoon kirjailijat ry – Esbo författare ry järjestävät yhteisvoimin Taiteiden havinaa -näyttelyn Galleria Aarnin tiloissa osana Taidemaalariliiton Juhlanäyttelyt -tapahtumasarjaa. Lokakuisina lauantaina tapahtumiin kutsutaan valikoitu joukko kutakin syntymävuosikymmentä edustavia kuvataiteilijoita ja kirjailijoita hakemaan teoksilleen yhteisiä nimittäjiä. Tarjolla on siis oiva mahdollisuus nauttia paitsi laajasta otannasta laadukkaita teoksia, myös tekijöiden itsensä läsnäolosta.

Tällä kertaa 19.10. Aarnissa kohtaavat 50- ja 60-luvuilla syntyneet kuvataiteilijat Gunilla Helve & Maaria Märkälä sekä kirjailijat Timo Hildén & Elina Pulli.

Tapahtuma alkaa klo 14. Timo Hildén lausuu tapahtuman aikana runoja säestyksen ryydittämänä sekä otteita teoksestaan ”Valot päällä”. Haastatteluja on luvassa Maaria Märkälältä sekä Gunilla Helveltä. Tapahtumaa vetämässä ja kirjoja lahjoittamassa nähdään Elina Pulli.

Gunilla Helven kerroksittaiset teokset syntyvät taiteilijan itsensä kehittämällä tekniikalla, jonka peruselementit ovat aika, väripigmentit ja mehiläisvaha. Helve luonnehtii työskentelyprosessiaan kärsivällisyyttä vaativaksi mutta meditatiiviseksi. 

Ympäri maailmaa matkustanut ja kirjoittamista opiskellut espoolainen kirjailija Timo Hildén on julkaissut urallaan mittavan määrän runokokoelmia. 

Maaria Märkälälle maiseman maalaaminen ei ole vain kuvan vertaamista todellisuuteen vaan omien kokemusten ja mielen siirtämistä teokseen, edelleen katsojan koettavaksi. Hän toimi Suomen taidemaalariliiton puheenjohtajana 2008-2016.  

Elina Pulli on julkaissut 31 teoksensa muassa erityisesti liikuntaan liittyviä kirjoja ja lautapelejä. Hänen vauvalorujaan on myös voinut löytää äitiyspakkauksista. Pulli on kasvatustieteiden maisteri.  

Juhlanäyttelyviikot -tapahtumasarja tuo esiin maalaustaiteen monimuotoisuutta ja suomalaisia taidemaalareita. Se on osa Taidemaalariliiton 90-vuotisjuhlan ohjelmaa vuonna 2019. 

Näyttelyä ja tapahtumapäiviä tukee Kauppaneuvos Otto A. Malmin lahjoitusrahasto.

Teoskuva: Eveliina Hämäläinen, One More Moonrise, ink on paper, 18x26cm, 2019