Top

Lokakuun kuukauden taiteilija: Kirsi-Marja Moberg

1.10.2023 - 31.10.2023

Raapeteoksissani on usein vanitas-symboliikkaa, josta voin ammentaa loputtomasti mielenkiintoisia kuva-aiheita. Muun muassa luut, orkideat ja linnut kiehtovat minua sekä esteettisesti että niiden monenlaisten kulttuuristen merkitysten kautta. Teoksissani voi sanoa olevan tiettyä melankoliaa. Työskentelyni ytimessä onkin viime vuosina ollut melankolian tutkiminen taiteellisena työvälineenä ja inspiraation lähteenä.

Raapetekniikan haastavuus ruokkii keskittymistä työskentelyprosessiin. Raapeterällä kuvapintaan tehtyä jälkeä ei voi pyyhkiä pois, joten kuva-aiheet täytyy suunnitella ja sommitella tarkasti etukäteen. Valon ja varjon tasapaino on raapeteoksissa keskeistä, jos mustan pinnan alta paljastuu liikaa valkoista, varjo häviää ja muoto särkyy.


Kirsi-Marja Moberg on monia medioita yhdistelevä taiteilija, joka liikkuu kuvataiteen ja kirjallisuuden yhdyspinnoissa. Kuvataiteilijana hän työskentelee useimmiten raapetekniikan parissa. Kirjoittamisen ja lavarunokeikkailun lisäksi hän tekee runovideoita, joissa runoesitykset sekä videotaide yhdistyvät. Moberg viimeistelee taiteen maisterin opintoja Aalto Yliopistossa.

Kuva: Yksityiskohta Kirsi-Marja Mobergin teoksesta Memento Mori.

Kirsi-Marja Moberg CV

www.artistmoberg.com