Top

Joulukuun kuukauden taiteilija: Iiris Ruuth

1.12.2022 - 31.12.2022

Minulle maalaaminen on tietoista pohdintaa siitä, millaisessa maailmassa elämme ja mitkä asiat ovat juuri tällä hetkellä ajankohtaisia ja/tai tärkeitä. Taide on myös iätöntä eli taiteen ei tarvitse mielestäni olla yhteiskunnallisesti ajankohtaista, kunhan se käsittelee ihmisyydelle oleellisia asioita. Maalaamisprosessi on myös mietiskelyä, jonka avulla voi kiteyttää maalaamansa aiheen oleelliset ominaisuudet ja tunteet, joita se synnyttää. Näin maalaaminen voimaannuttaa henkisesti.

Piirustukseni on tehty värikynillä tai tusseilla. Maalaan öljy- ja temperamaaleilla kangaspohjille.
Viime vuosina aiheeni ovat maisemia, todellisia tai henkinen. Viimeisimmässä näyttelyssäni aiheena oli avaruus ja mieli. Aarnin seinällä oleva teos Solar flares/ Auringon purkaus on yksi teoksista. Se on tehty temperamaaleilla pyöreälle kangaspohjalle. Halkaisija on 140 cm. Aarnissa on myynnissä myös 2 muuta teostani tästä aiheesta.

Uusimmassa projektissani pohdin taiteen voimaa. Taide kertoo meille ihmisyydestä, arvoista ja yhteiskunnista siirtäen sivistystä sukupolvilta toisille. Aion käsitellä aihetta Unescon perintökohteen Palmyran merkityksen avulla.