Top

Huhtikuun kuukauden taiteilija: Veera Kaamos Pitkänen

1.4.2022 - 30.4.2022

Veera Kaamos Pitkänen (s.1984) on Espoolainen kuvataiteilija. Pitkänen käyttää kollaasitekniikkaa, jossa kierrätetyistä lehdistä ja kirjoista koostuva raakamateriaali saa uuden muodon taideteoksena. Teoksissaan taiteilija yhdistelee erityisesti renessanssiajan maalaustaidetta nykyvalokuvaan. Yksityiskohtaiset kollaasit koostuvat tyypillisesti sadoista tarkkaan valituista paloista ja ovat erittäin hitaita työstää. Oikean palan löytäminen voi kestää viikkoja tai jopa kuukausia. Näytteillä oleva ’Dionysian Games’ – teos valmistui vuodessa. Taiteilija ei käytä digitaalista manipulaatiota, kopiokoneita tai printtereitä.

Taiteilijalle tyypillistä tematiikkaa ovat mytologiat, esoteria ja viittaukset taidehistoriaan. Teoksiin vaikuttaa vahvasti pitkäjänteinen ja jatkuva taustatutkimustyö.

Pitkänen on osallistunut lukuisiin näyttelyihin kansainvälisesti, edustaen Suomea Italiassa Biennale di Cartassa vuonna 2019. Seuraavaksi hänen teoksiaan nähdään Galleria Rongassa Tampereella osana Espoon taiteilijakillan ryhmänäyttelyä.

Pitkänen on Espoon kuvataitelijat ry:n jäsen sekä Espoon taiteilijakillan varapuheenjohtaja.

Teos: Veera Kaamos Pitkänen, Dionysian Games, käsinleikattu paperikollaasi, 2020, 127 x 81 cm.

Veera Kaamos Pitkänen, ansioluettelo