Top

Svetlana Ruoho

”Taiteen tehtävä on koskettaa sydäntä”, on minun, Svetlana Ruohon johtoajatus.

Olen ammatiltani taidemaalari. Koko elämäni lapsuudesta asti olen piirtänyt ja maalannut. Maalaan öljyllä, akvarelleilla, guassilla, hiilellä, pastellilla sekä akryylillä. Olen valmistunut Repinin taideakatemiasta Pietarista ja erikoistunut muotokuvamaallmiseen. Suomen ja Venäjän  taidemaalariliittojen jäsen, asunut on työskennellyt Suomessa vuodesta 2012 lähtien. Tällä hetkellä minulla on työhuone Espoossa Kilossa.

Olen tehnyt lukuisia muotokuvia asiakkaille. Useampia muotokuvateoksiani on Suomessa julkisissa kokoelmissa, kuten: Oulun evankelis-luterilaisen hiippakunnan tuomiokapitulin kokoelma, Savonlinnan ja Tornion kaupungin kokoelmat, Turun yliopiston kokoelma, Kuhmoisten kunnan kokoelma. 

Työskentelen päivittäin työhuoneessa tai luonnossa, saan siitä suurta nautintoa ja haluan välittää teosteni kautta ajatukseni ihmisten mieleen. Maalaan paljon muotokuvia. Luonto, ihmisen ilmeet ja niiden vuorovaikutus ovat kokonaisuutena kankaalla ja koskettavat minua taiteilijana.
Mielellään pidän maalaus- ja piirustuskurssia.

”Tärkein asia, joka erottaa minun tekemäni teokset nykytaiteessa on että maalaan tauluihini ilmaa ja elävyyttä, silla tavalla rikon kaksiulotteisen pinnan avaraksi ja syväksi.”

“Aloitan työn ison öljymaalauksen tai muotokuvan kanssa luonnosta kerätyn materiaalin pohjalta (pienet akvarellit, piirustukset, luonnokset, valokuvat). Järjestelen kaikki eteeni lattialle ja maalaustelineelle; aloitan uudelleenasettelun paperilla lyijykynällä. Silloin kun pääasialliset asettelusuhteet ja rytmipäätökset ovat selvät, teen muutaman värillisen luonnoksen, kunnes olen tyytyväinen tulokseen. Tarvittaessa piirrän hiilellä tai pastelleilla taulun kokoisen esipiirustuksen. Tämä pitkä työprosessi ja vaiheiden peräkäisyys antaa mahdollisuuden kiinnittää huomiota tekniikkaan ja työn teknologiseen puoleen, luovaan vapauteen ja ilmaisun raikkauteen.”

 

Maalaamalla ja piirtämällä toteutan omaa maailmaa ja unelmiani. Teen helposti näin omasta elämästä onnellisempaa.

Ajankohtaista:

Yksityisnäyttely 2022:

Keuruun museo 10.9-8.10.2022

 Yksityisnäyttelyt 2021:

  • Yksityisnäyttely Jyväskylän Galleria Becker 25.3-14.4.2021
  • Höyry-Galleria  Korpilahti 10.7.-8.8.2021

Kotisivultani löytyy  enemmän tietoa  urastani ja työskentelystäni  https://www.taideruoho.fi